pirat radio på 60-talet

Heelloo,
I Lördags var jag och Ullis på bio och tittade på the Boat that rocked. Helt underbart! Jag menar hur kan det inte bli bra med den musiken och de skådespelarna? Precis vad vi behövde konstaterade vi. Rhys Ifans, Philip Seymore Hoffman och Bill Nighy alltså. När de dansar står tiden stilla.

Filmen handlar om ett gäng hippa coola män på sextiotalet som sänder pirat radio från en båt ute på havet, Radio rock! Många fantastiska hits får man njuta, soundtracket har ni här:

http://open.spotify.com/album/2c4eXFriTyb9faVFhDBmYi





nya vänner, nya städer

Är det inte helt fantastiskt med nya vänner? Det har blivit en del sådana de senaste två veckorna. I fredags var jag hemma hos Sara O i Malmö och åt middag och in vandrar ett bekant ansikte, en av Matildas vänner från stockholm, Jenny. Sjukt kul tjej! Vi festade i Malmö och igår hade vi picnic i stadsparken hela dagen. Tänk att solen kan ha så mycket inverkan på ens sociala förmåga, på vintrarna blir det inte så många nya vänner. Ännu en anledning till att vi alla bör flytta till en ö i Kroatien, där får vi sol jämt. Och i Berlin ska vi inte tala om alla underbara människor, som dansade snyggast i hela världen och var sådär super fantastic trevliga. Ja kära ni, det är inte dumt det där livet.

Städer jag vill bo i:

Berlin
New Orleans
New York
Paris
Tokyo
Wellington

Jag som brukar tjata på Felix att han ska lugna ner sig, stanna upp. Jag är ju likadan! Varför ska man bo på ett och samma ställe? Det är ju puckat! Den där krypande känslan börjar komma igen (specielt kanske i min stortå som har sovit i fem dagar, någon som vet vad sånt beror på?). Vi får se var det bär av nästa gång. Bara att sätta igång då!

Berlin jag älskar Berlin

Nu har jag varit där. Det var ju så fantastiskt. Så fantastiskt att det inte finns ord. Sådär att man måste nypa mig, men jag nöp mig inte, Lisa bet mig i benet istället. Det var på riktigt. Vi träffade så underbara människor och var på så roliga fester, klubbar, barer. Vi promenerade i de finaste områdena och åt den goda maten. Jag vill tillbaka och det nu.



come on and be my world...

födelsedag!

Jag hade en så helt underbar födelsedag! Hemskt nöjd är jag med att grillpremiären blev på min bemärkelsedag. Allt var precis så som man kan önska, massor av gratulationer, fina vänner, god mat, gott dricka. Tänk va! Att jag nu har en symaskin. Det gjorde ni jävligt bra hurni. Många syjuntor kommer det att bli! Tusen tack för att ni får mig att känna mig som världens bästa person.

Nu drar jag till Berlin! Hallo, wie gehts?

i Blekinge

Två dagar i Bökevik. Dricka öl på bryggan i solnedgången, äta våfflor med en fin mormor, bada bastu och premiärbad i Östersjön (det var 7 grader), hugga ved i tre timmar med vilda heja rop från fröken Cederlund, gå på häxfest, träffa Bökeviksgänget, äta frukost i solen.

Och prata om viktiga saker, prata formulera, formulera om, diskutera.

Lisa du är en stjärna. Jag blir varm i hjärtat. Det bästa bästa livet.


frukostar of late

och flygplanen ritar kryss på himlen. Är det där det händer? X marks the spot heter det ju. Jag läser indienbloggen och har svårt att greppa. Också svårt att somna, lyssnar efter någon som kan svara på alla hundratusentals frågor som jag hittar på men inte kan besvara. Natten är sannerligen en surrealistisk tid.



Jag äter frukost med finaste frukostfatet och Lula har kommit på besök igen, det är kul. Ibland är en dag hemma för sig själv precis vad man behöver. Frågan är när jag börjar plugga? Det finns ju så mycket annat att fixa med hemma. Som att virka trekanter till överkastet, måla vackra ord ovanför dörrposten, läsa böcker, koka arabiskt kaffe, skriva dagbok. Allt vad det nu kan vara. Har ni tänkt på hur lätt det är att göra allt annat än det man verkligen måste? vad är det för konstig undermedveten mekanism? Tänk om man var en sån där driftig person som bara gjorde sånt de måste på stubben. Fast då skulle jag ju inte vara jag. Jag är mer som Too-tikki. Jag gillar att drömma och filosofera, göra fint, gå på äventyr, ta hand om små knytt. Sitta på altanen med en bok. Ibland tänker jag att jag är som en pensionär. Undra om jag blir helt crazy bananas när jag blir tant och börjar festa tokmycket och slutar äta ordentligt och sånt. Hoppas man får bli tant. Jag tror jag kommer gilla det med.



klart också slut.

hippa!


Nu börjar den! Våren, sommaren. Idag går man utan jacka och gruset det är borta från vägarna. Jag lånar ut barnböcker till vår nya underbara canadensiska granne och äter american pancakes som vanligt på helgen och tänker att det här kommer bli fint. Vi ska grilla, dricka vin i parken, sjunga högt bossa nova ut genom fönstret, äta glassen på torget, cykla fort, lukta på vårvinden, skrika att kom alla äventyr! Nu. Det är nu det är. Alla ni, jag vet att ni vet, att jag älskar er. 



här står vi i parken och har det livat!

det gränslösa arbetslivet


"Snarare än luthersk pliktmoral tycks det handla om en mer autonomt reglerad konsekvensmoral som kräver kontinuerliga överväganden och inre förhandlingar"

Då vet ni vad som väntar.