Första dagen på skidor!

jag i sie

Jag har bara ett ord åt er: FANTASTISKT!!!

Fast jag kan ju ta mig tid att ge er lite fler... Det tog som vanligt mycket längre tid för familjen att komma igång än vad som är planerat så vid halv elva hade vi hyrt färdigt alla skidor och köpt alla liftkort. Vi hyrde skidorna på ett asmysigt ställe där alla i personalen verkade super roliga. Men det verkar i och för sig alla i alla affärer vara. Jag har ju förmiddagarna ledigt så jag sprang så fort jag fått mitt liftkort och tog kabinbanan högst upp! Vilket väder! Vilken utsikt! Toppen ligger på 3400 meter över havet så nedanför i dalen var det molnigt men här uppe har det varit sol sol sol. Jag har nog bränt mig lite i ansiktet. I alla fall, vi befarade ju att många backar skulle vara stängda, detta var inte fallet. Några är stängda och offpist är det kanske inget tal om men det var ändå underbar åkning. Det snöade lite i natt så det var nästan inte alls isigt och backarna var en njutning. Det gick så bra för mig att åka också, men jag hade gärna haft lite mer muskler, hehe. Jag åkte sittlift med ett glatt gäng britter i femtioårsåldern, de fick min karta över liftsystemet och blev oerhört tacksamma. Snackade hela vägen upp och tyckte att jag ordnat det bra för mig, det är jag ju villig att hålla med om. 

Nu har jag varit och badat i poolen med Cecilia och Oscar eftersom jag har hand om dem på eftermiddagarna. Det var roligt, de är lika badtokiga som jag var när jag var liten. Så jag kommer antagligen sova som en bebis inatt och jag hoppas på en lika fin dag i morgon! 

CHEERS!



Granada and beyond!

Hej allihopa!
Nu är ni allt bra nyfikna va?! Jag har haft tre underbara semesterdagar än så länge. Resan till Granada tog fem-sex timmar och var otroligt fin. Vi åkte genom snötäckta olivlundar och såg Don Quijottes väderkvarnar, åkte igenom några av Spaniens bästa vindistrikt och blev höjdrädda på serpentinvägar. Häftigt. Väl framme i Granada litade mitt kära värdpar lite för mycket på Gpsen så vi snurrade runt i staden i någon halvtimme på vägar som kanske inte var gjorda för bilar egentligen. Men sedan var vi framme på AC palace hotel. Det var by far det lyxigaste hotell jag bott på. Jag fick eget rum där jag mest gled omkring i morgonrocken och tofflorna som hotellet stod för. Hur skönt som helst och gratis minibar, en kväll blev jag även överraskad av att det knackade på dörren och de gav mig väderrapporten för nästkommande dag och två chokladbitar. Jag tror jag badade i badkaret fem gånger de två dagar vi var där... Mycket trevligt. Hotellet var ett gammalt kloster och hade en jättefin innergård med apelsinträd och fontän. Hotellfrukosten ska vi inte ens prata om, hehe. Men mer om Granada. Jag gillade verkligen den staden. Det var jättefint och hade verkligen en historisk atmosfär. Katedralen var väldigt speciell och var även ett kungligt mausoleum (det du Thomas!) där något runt fem konungar låg begravda. Men höjdpunkten var ändå Al Hambra. Det var verkligen en tillräckligt stor anledning i sig för att få mig att rekomendera folk att åka till Granada. Det är ett gammalt moriskt palats som har en väldigt speciell arkitektur för att ligga i Spanien. Det var verkligen hur häftigt som helst. Al Hambra är utsett till världsarv av FN. Det låg uppe i bergen ovanför Granada så man hade otrolig utsikt! Själva Al Hambra är stort och består av många byggnader med tillhörande vackra trädgårdar runt omkring. Hela väggarna inne i Palatset är täckt med sten och trädekorationer utan dess like. Alla med olika symboler och arabiska inskriptioner. Jag gick omkrign själv ett tag också och satt och ritade av hus. Det var en jättehäftig upplevelse att se det och jag skulle gärna åka tillbaka! Jag köpte en bok om det också så jag tänker läsa lite mer om historien bakom palatset och staden. 

Idag åkte vi dock vidare upp i bergen. Det tog ungefär en timme upp till Sierra Nevada på vägar som verkligen slingrade sig. Det var lite småläskigt faktiskt. Men väldigt vackert. Berg ÖVERALLT runt omkring en. Tyvärr är det inte så mycket snö och när vi varit framme i cirka en timme la sig en tjock tjock dimma runt hela byn. Vi är ju trots allt 2300 meter upp och toppen ligger på 3400 meter. Men jag ser verkligen fram emot att åka skidor!! Det ska bli helt obeskrivligt roligt! Så jag hoppas att temperaturen sjunker under natten, det ska den göra, och att det kommer lite mer snö. Vid klart väder ska man kunna se hela vägen över till Marocko!!! Ja ojoj. Det är verkligen en häftig resa jag är ute på just nu. Hotellet här uppe i Sierra Nevada är inte lika flott som det nere i Granada men det är väldigt fint ändå, lite mer alpin känsla såklart. Gröna trämöbler och grisrosa väggar. Men utsikten från mitt hotellrum sträcker sig ut över bergen så det är väldigt fint! De har världens spaavdelning här på hotellet också så vi kommer nog hålla oss sysselsatta ifall det skulle vara dimma och stängda backar också. Men jag hoppas verkligen på bra väder och mycket skidåkning! Jag ska ha hand om barnen på eftermiddagarna så på förmiddagarna får jag åka själv. Roligt. Jag lovar alla oroliga föräldrar att ta det försiktigt! Det är många ungdomar här och alla verkar trevliga så jag kanske kan hitta någon att vara med också. Det vore ju skojigt.  Det är mycket flörtiga unga män här hehe. 

Tyvärr har jag glömt laddare till digitalkameran i Madrid så ni kanske får hålla er utan bilder tills jag kommer hem igen. Till sist vill jag bara tacka för alla snälla ord och beröm jag får för mitt skrivande. Det värmer ska ni veta! 

Hoppfulla hälsingar!

Tove

Rekord!

ooh!

GRATTIS ALLIHOPA! NU HAR NI SLAGIT REKORD I HUR MÅNGA SOM LÄST BLOGGEN UNDER EN DAG. 69 PERSONER. DET ÄR JU SUPERROLIGT FÖR LILLA MIG OCH JAG BLIR SÅ GLAD ATT NI VERKAR GILLA DEN. 

Det är dock konstigt att ju fler som läser lilla bloggisen verkar det bli färre och färre kommentarer? Kan ni kanske förklara detta för mig? Jag älskar nämligen kommentarer av alla dess slag (det där kommer jag få äta upp...) och hoppas att ni alla vet hur man lämnar sitt lilla märke i cyberrymden genom att hälsa till mig. Längst ner när man läst inlägget står det med liten stil "kommentarer" om man klickar där finns det som en gästbok. Enjoy!

SALUT!

Tove

IKEA espana


Idag var jag på IKEA och det kändes mycket hemkärt. Jag köpte en tavla med två papegojor och en badrumsmatta. Men anledningen att jag åkte dit var för att jag skulle köpa svensk hällekaka till barnen och knäckebröd och kaviar. Jag slog till på Ballerina, Singoalla och Bilar också. Mums! Jag har ännu inte kommit iväg och klippt mig men jag hoppas på imorn! Innan vi åker iväg på vår lyxsemester. Granada ska tydligen vara väldigt tjusigt och roligt. Vi ska bo i ett slott som är femstjärnigt! Om det inte snöar ska vi hänga vid poolen med utsikt över bergen. Det ska bli glada livet. Det har även utlovats massor av god mat och efterrätt. Jag längtar.

Det ska också bli väldigt kul att se spaniens landsbyggd. José säger att det inte är så fint nedåt, att det är ganska tråkigt. Men att om man åker uppåt är det roligare. Hans favoritdel är tydligen baskien! Där har de ett språk som man inte riktigt vet vart det stammar ifrån. Romarna kom inte över bergen så de kunde inte lära ut sitt språk i det området. Det ska tydligen låta ungefär som finska. Vad vet jag. 

Jag har tittat på Melonia med Cecilia och Oscar. Oscar är lite för liten för att förstå men Cecilia tyckte mycket om den till min stora förtjusning! Hon frågade dock ca 15 frågor i minuten. Till slut blev dialogen ganska enformig:

Cecilia: Varför gör han så?
Jag: Kolla så får du se.
Cecilia: Varför går dom dit?
Jag: Det får man snart veta
Cecilia: Nu blev han arg Tove! Varför blev han arg?
Jag: Det såg du nog.

osv.

Men hon säger att hon vill se den igen idag med mig och det är ju ett gott betyg. Oscar tycker om mig. Det säger han ofta. Han tycker inte att jag får åka hem. Cecilia tycker inte heller att jag får åka hem så ni får nog inte se mig på ett tag. Hehe. 

Jag har hittat en utbildning i Lund som jag vill gå. Hoppas att jag kommer in! Här har ni länken:

http://www3.lu.se/stu/studinfo/utbesk/program/personal-och_arbetsliv.pdf

alright. Idag åker Pablo och Gustavo tillbaka till Uruguay. Då blir det lugnare i huset, men också lite tomt. 
Igår var jag super duktig på träningen. Jag trampade på som en tokig!

Morsning!



Madrid guide

madrid långt borta 

Madrid in a far distance



Hola!
Igår tränade jag på Trappmaskinen för första gången. Ett mountain pass, vilket innebär att det först blir trögare och trögare och sedan lättare och lättare att trampa. Det var faktiskt jättekul! Lagom svårt eftersom man själv väljer sitt tempo. Ska kanske köra igen idag. Annars får det bli iimorn. 

Idag är barnen sjuka så vi är hemma och tar det lugnt. De tittar andra varvet på Byggare Bob just för tillfället. Cecilia är precis som jag var, hon vill se saker om och om igen och gärna direkt efter varandra. Roligt! Jag tänkte försöka titta på Melonia med dem idag. 

Igår träffade jag José! Det var super trevligt. Han var verkligen världens bästa kille. Rolig och smart och trevlig. Bra bra. Vi promenerade runt i staden i flera timmar och jag fick se slottet och spaniens mittpunkt på Puerta del Sol som är en vanlig mötesplats i Madrid, vi såg Plaza Espana och kungliga slottet. Sedan var vi i ett jättemysigt område och tog en kaffe. Han visade en bar som var den finaste jag sett. Finare än bar dix i Paris nästan. Där kommer jag hänga mycket. Jose har pluggat klart och jobbar på ett mobiltelefonsföretag och har en svensk flickvän som ska flytta hit i Mars. Jag ser verkligen fram emot att träffa honom och dem igen. Han visade också vart det finns Bio på engelska, JIPPIE! Det fanns tre biografer vid samma torg som alla visade odubbade filmer. Perfekt! Staden känns trygg också, människorna är inte alls hotfulla. Det känns bra.

Det är dock väldigt långt hem ifrån staden. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det med att åka hem efter att ha festat inne i staden. Det blir svårt. Det skulle ta typ två timmar att komma hem på natten. Men men. I´ll figure something out.

Idag regnar det för första gången. Ganska mysigt faktiskt som omväxling men det räcker med idag måste jag säga. 

Pappa, Johan är pappan i familjen där jag bor. Häng med lite hurru! (hihi)

Nu ska jag åka till Colegio Escandinavo med lite böcker som barnens förskolelärare ska få. Vi hörs snart igen!

abrazo y beso!

i glashissen

i glashissen
jag i glashissen med konstig min, det var lite högt upp!

Hallå där!

Idag var jag inne i Madrid för andra gången. Det var spännande. Jag känner mig fortfarande lite feg när jag går runt. Jag är inte bekant med kulturen riktigt måste jag säga och det gör mig lite osäker. När jag läste i min guidebok om Madrid så tyckte jag att Museo del Modern art Sofia Renfe (nått sådant heter det) verkade mer som min grej än Prado. Så dit begav jag mig först med Johans audi, världens sportbil synd att jag inte behövde köra ut på motorvägen, till Valdelasfuentas. Det är en pendeltågsstation ungefär halvvägs och sedan med pendeltåget. Jag höll inte på att komma hemifrån för att den mycket konstiga stängningsmekanismen på balkongdörren inte ville samarbeta med mig. Men när vi löst våra oenigheter kom jag iväg. Jag klev av vid Atocha som jag starkt misstänker är centralstationen i Madrid och som ligger i närheten av alla stora museum. Pampig plats. Jag har blivit en sådan arkitektur-nörd. Jag tyckte att huset var mer fascinerande än tavlorna. Det var ett gammalt hus, stort. Möjligtvis ett gammalt palats men de hade satt dit glashissar på framsidan och i mitten fanns en vacker trädgård med vackra ståtliga träd med blå-gråa blad. Valvgångar målade i vitt och mörka stenväggar sträckte sig utanför utställningsrummen och det var högt högt i tak. Tavlorna var självklart också häftiga. Mycket Dali, Miró och Picasso. Picassos Guernica har jag nu beskådat. Det fanns även en fotoserie med åtta bilder tagna under hans arbete med tavlan. Det var intressant. Jag gillar att gå nära tavlorna och försöka se hur de har gjort. Men jag måste ändå stå fast vid att Miró är min favorit bland den epokens konstnärer. Han är nästan min favorit av alla. Jag blir så lugn när jag tittar på hans målningar. Less is more tilltalar mig. Det finns en sådan harmoni i hans bilder. En logik som är helt ologisk. Precis min grej. 

 

De hade även en våning helt tillägnad videokonstens början. Jag tror att det var mellan 1965-1986 de hade siktat in sig på. Vissa grejer var super roliga. Bland annat ett rum fullt med tv-apparater i olika höjder och vinklar med miljöfilmer tagna på olika totalt slumpmässiga allmänna platser på Manhattan. Tunnelbanan, en gatukorsning etc. Den var jätte rolig. Men jag har svårt att koncentrera mig länge så när jag hade tagit mig igenom första våningen med surrealismen hade jag inte mycket energi kvar till de andra. 

 

Översta våningen var tillägnad inte bara inhemska utan konstnärer från hela världen och en del ny konst också. Det var nästan det roligaste att se. Jag skrev ner ett par namn på konstnärer jag ska försöka titta lite mer efter. Bland annat en fotograf som jag tror hette Loretta Lux. De bilderna var fantastiska!

 

Samtidigt kan jag tycka att dessa traditionella konstmuseer inte är så spännande i denna tid. Visst är det kul att kunna sin historia men jag skulle gärna vilja hitta lite mer nyskapande gallerier att undersöka. Efter konstnatten på Öland blir man ju kräsen efter nya idéer, hehe. Japp.

 

På väg hem ringde jag Ossian. Det var roligt att prata med honom, har inte pratat med honom sedan jag åkte. Han verkade må fin fint. Skönt att höra.

 

Ni ska se hotellet vi ska bo på i Granada. Det är HUR LYXIGT SOM HELST. Ett gammalt 1600-tals slott är det. Jo man tackar ja! Det är bara att suga i sig för så lyxigt kommer jag nog aldrig bo igen! 

 

So long! Saknar er alla!


rapport ifrån ett dimmigt Madrid

fika

Hola senores y senoritas!
Jag har tittat på A lovesong for Bobby Long med Johan. Den filmen väcker alltid mycket tankar och känslor, bara positiva sådana dessutom. I alla fall för mig. Sist jag såg den ville jag bli litteraturvetare men den här gången nöjer sig känslorna med att vilja kämpa för ett liv där man verkligen känner att man lever. Det skulle vara roligt att skriva manus.

Igår gjorde jag avokadosallad och panerad zuchini till middag och jag och Johan satt och pratade en stund, roligt att lära känna honom lite bättre. Han är väldigt trevlig och har varit med om mycket verkar det som för att bara vara trettiofyra. Till exempel var han kustjägare i lumpen fick jag veta igår. Han tyckte om Bobby Long i alla fall och det är ju ett bra tecken att man har mycket bakom pannan. Jag uttrycker mig lite konstigt idag. Vet inte varför. 

Jag tänkte nog snart gå ner och testa trappmaskinen. Det är precis en sådan som Bill Murray inte kan komma ur i Lost in translation! Hoppas jag kan komma ur den, att den stannar när jag vill och så. Jag har lite träningsverk i höfterna och jag måste vara rädd om mina höfter så det kanske inte blir världens hårdaste pass. 

Igår var jag och åt lunch med ett gäng från Johans jobb. Bland annat Ruben. Dem var trevliga. Äldre än jag väntat mig men roliga. Vi var på ett steakhouse och hamburgarna som de åt såg verkligen goda ut men jag åt en trist sallad. Det är inget land att rekomendera för vegetarianer (bortsätt från Juicy Jones i Barcelona, det är ett himmelrike för veggiesar!) men de har i alla fall Maoz falafel inne i stan har jag sett. Jag tycker att det är roligare och roligare att vara här och försöker ta alla chanser på äventyr jag kan hitta.Stadsjeepen är en underbar följeslagare, den är sjukt rolig att köra. Motorn är grym! 

Idag kommer Bea tillbaka från Sverige. Det blir skönt för då har jag inte lika mycket ansvar, men samtidigt har det varit en väldigt bra vecka trots att hon inte varit här. Japp. Talk to you soon! Hejrå! 

huset

huset

Här är mitt nya hem.

Idag har jag joggat! Jag känner mig oerhört duktig. Joggingskorna var superbra min kondition desto värre. Men jag har lovat mig själv att den ska vara bättre innan Nepal. Det var lite jobbigt för alla har vakthundar här men det tänkte inte jag på, så när den första hoppade fram då jag joggade förbi i godan ro så flög jag cirka en meter upp i luften. Det måste ha sett väldigt roligt ut! 

Jag har även tvättat på spanska. Det var ganska kul det med faktiskt. Idag åkte morföräldrarna och halvbrorsan vidare så nu är det lugnt i huset. Skönt faktiskt. Jag har huset för mig själv på dagarna. Jag kanske ska följa Hannas råd och sätte på jätte hög musik och dansa galet i alla rum. Vore faktiskt ett vettigt tidsfördrif. På  tal om Hanna. Nu har även hon flygit sin kos ut i världen och jag önskar henne ett stort lycka till! Jag tror det kommer bli väldigt roligt och en välförtjänt vila! Idag fick jag brev från min flatmate också. Tusen tack Emelie, jag blev jätte glad och barnen också fast det inte var till dem. Men dem fick ju vara med och hämta posten vilket är ett nöje i sig. 

Imorn ska jag fika med Ruben, en kille på Johans jobb som fick nys om att jag var lite ensam och erbjöd sitt sällskap. Det ska bli spännande, han lät rolig på telefonen. Han har bott i sverige ganska många år så han pratar svenska, dock lite knackigt. En chans att öva på min spanska absolut! Men än så lnge har jag inte kommit så långt på den fronten. Tanken var att jag skulle få lektioner men han som skulle ge mig dem skulle resa bort , gud vet vart, och kommer inte tillbaka förän i slutet av Mars och eftersom jag redan har åkt då så är det ingen vits. Men jag får försöka bäst jag kan för mig själv. Jag har fått låna Johans nybörjarbok så jag har i alla fall något att gå efter. Nu nalkas det middag. Skriver snart igen.

adios!

Lite onödiga fakta:

Alla handtag i huset (nästan) är knoppar som man vrider på istället för trycker ner
I köket har dem de finaste köksmöbler jag någonsin skådat
Ytterdörren har inget handtag alls utan måste öppnas med nyckel, den har dock en knopp den också
Det största badkaret är också det bästa
Köket har helt kaklade väggar i blått
Min toalett är den fulaste
När vi öppnar storgrinden för att köra in eller ut har det blivit rutin att jag "trollar" upp den med orden            -HOKUS POKUS FILIOKUS-



joggingskor och omkörningar

HOLA!
Igår var en relativt ohändelserik dag (om det finns ett sånt ord) jag var hemma och tittade på gilmore girls på förmiddagen. På eftermiddagen åkte vi och handlade. Vi handlade super mycket mat för vi är ju trots allt åtta personer i huset. Det var roligt att handla så mycket, men det resulterade i att vi kom för sent till förskolan för att hämta barnen. Bea tyckte inte att jag skulle få skulden för att vi kom sent så jag väntade i bilen. När jag satt där och väntade så kom jag på att Eva kanske kunde vara där eftersom Sara också går på svenska skolan, så jag började titta mig omkring och mycket riktigt. Där var hon! Det var roligt att träffa henne, det måsta vara cirka sju år sedan sist. Hon sa att jag ringa om jag vill prata eller komma dit och hälsa på någon dag. De bor ännu längre ut från Madrid. Det var kul att träffa och prata med någon utomstående. Sen åkte vi hem och jag var ledig nästan hela kvällen, så jag satt och chattade som vanligt. Bea åkte till Sverige igår för att jobba. Hennes plan gick halv tio på kvällen så hon var här tills barnen somnat. 

Idag har jag därför fått styra hushållet, hehe. Det går så bra med barnen, de blir bättre och bättre på att lyssna på mig och de är väldigt mysiga att vara med. Idag har vi spelat fotboll nere på tennisplanen. Cecilia sprang runt runt tills hon blev trött och då satte hon sig ner och vilade. Jag försökte förklara att man kan passa också så blir man inte lika trött, men det tyckte inte hon. Det slutade med att hon stod i mål.

Jag har varit på det galna köpcentret idag igen för att leta joggingskor. Jag hittade ett par jättebra från reebook! De är silvriga, gråa, vita och lite röda. Mycket sköna och lätta. Det var rea också så de kostade bara 53 euro, vilket jag i alla fall tycker är billigt för ett par bra joggingskor. Jag är myckt nöjd med mitt köp. Det är rätt roande att köra runt  i en bil med så mycket krut i. Jag kan ju lätt köra om vem som helst egentligen, men spanjorer blir inte glada när en kvinna kör om dem. Det är verkligen helt knäppt. De bilr verkligen förnärmade och sen när man hamnar på en 80 väg och lägger sig i höger filen tar de första chans att puttra förbi i hundratio för att bevisa att de faktiskt inte tänker bli behandlade så. Jag bara skrattar åt dem!  

Varje kväll tittar barnen på little einsteins fast på spanska, ett teletubies liknande barnprogram som är helt hysteriskt gulligt, på ett jobbigt sätt alltså, Men de älskar det. På något sätt blir det lättare att uthärda när man inte förstår vad de säger, man stänger av lättare då. Däremot tittar de också ofta och gärna på Grodan Boll, den är ju asbra! 

Imorn har det gått en vecka sen jag kom hit. Känns helt overkligt. Jag måste verkligen försöka ta tillvara på den här tiden och försöka njuta av allt jag har här så mycket som möjligt. I helgen ska jag nog försöka träffa José. Nu börjar det bli mörkt men klockan är ju sju så det är hur skönt som helst att slippa de där mörka vintereftermiddagarna. 

Snart ska barnen ha sin välling! Skriver snart igen! Buenas  noches!                  

salida?

oscar o ceci
oscar, Mabel o Cecilia

Hej allihopa!

Igår var jag inne i Madrid för första gången. Det var fint tycker jag och mysigt. Lite tråkigt att gå runt själv. Men jag hittade SEPHORA och Plaza Mayor. Den äldre delen av Madrid är fin men det känns inte så stort. Det är inte som Paris där man verkligen får en känsla av att det är väldigt stort. Tänkte att jag skulle upptäcka staden en stadsdel i taget. Det var helt galet mycket folk inne i staden eftersom det är rea, rebajes! överallt! Helt hysteriskt. Staden är lite som en blandning av Barcelona och Paris tycker jag. I alla fall i utseende. Men folk har ju verkligen INGEN smak här. Jag såg inte en enda tjej som jag tyckte hade snygga kläder, och alla klär sig likadant också. Tacky. Men jag såg några snygga killar. Det är ju trevligt. Övergångsställena i Madrid låter som fåglar som kvittrar när det är grönt, de kan nästan matcha dem i Dublin som låter som något slags vapen ur star wars. Jag kan lägga in dem på plats nummer två i min lista över roliga övergångsställsljud!

I Fredags åkte jag på utflykt till ett hysteriskt köpcentrum som såg ut precis som hämtat ur Beverly Hills. På vägen hem lyssnade jag lite för mycket på GPSen och lite för lite på min förmåga att läsa vägskyltar så jag körde fel. Vilket resulterade i ett jag hamnade på helt fel motorväg och eftersom de HELA tiden bygger nya vägar här så hade GPSen inte dessa vägar lagrade. Så man såg bilen men inga vägar. HJÄLP!! Jag virrade runt i en halvtimme och blev bara mer och mer stressad eftersom jag var på väg för att hämta barnen. Jag frågade till slut efter vägen i en betaltull som jag råkade hamna i. Där satt en kille några år äldre än mig som var MYCKET road av att jag kört fel och satt och log pillemariskt medan han på knackig engelska förklarade vilken väg jag skulle ta. Till slut hamnade jag på en väg som var tillräckligt gammal för att gpsen skulle kunna börja lotsa mig hemmåt igen. OJoj. Äventyr.

Igår badade jag mitt första jacuzzibad. Härligt! Men vattnet har en tendens att svalna innan man tappat upp hela så det var inte riktigt så varmt som jag ville ha det. Det toppar inte badrummet på ekerö. Men det finns två badkar till i huset. Jag återkommer när jag provat dessa =)

Jag saknar er alla hemma och önskar att jag hade någon utomstående att prata med. Men jag har smsat lite med en kompis kompis som kommer härifrån och han skulle mycket gärna visa mig runt! Ska bli spännande. Men det blir nog inte förrän nästa helg och sen bär det ju snart av till sierra nevada! Jag vet inte hur mycket snö det kommer vara, men vi hoppas på lite mer än nu i alla fall. Annchas kompis Eva Kant har föresten också hört av sig. Jag ska ringa henne snart. Det blir så bra. Hennes dotter Sara går också på skandinaviska skolan nu för tiden så vi kommer säkert stöta på varandra där någon dag. 

un abrazo!

Buenos Diaz!

pelarekolla in pelaren!

Kära läsare!

 

Många frågor dyker upp i huvudet när man läser om mitt nyfunna liv. Jag kanske inte kommer hinna svara på alla men förhoppningsvis de flesta! 

 

Gun!

Victoria och David har bestämt sig för att flyga sin kos och flytta till USA där distraktionerna är färre för David (kvinnorna är nämligen inte lika vackra där). David har dessutom givit Victoria ännu en diamantring vilket håller henne lugn i några månader. Hennes hälsa skulle jag inte oroa mig för, hon säger ju själv att hon är byggd på detta naturligt långsmala sätt (tänk om vi alla var det va?! trevligt trevligt). Hoppas du är nöjd med detta svar!

 

dear mr. Crap! I think they use a xylophone from fisher price. The newest version resently released this Christmas. It´s blue, green, red, yellow, pink etc. And has killer hippety hoppety sound! Peace!

 

Det är för övrigt sjuhundratrettiotvå hål i en golfboll.

 

Vädret är helt förtjusande här nere, solen gassar. Men på morgonen är det frost så jag får skrapa bilen med ett cd-fodral. Efter lunch är det uppåt femton grader och man kan gärna åtnjuta sin kaffekopp i en t-shit i solen! Imorn är det min första lediga dag och jag ska åka in till Madrid och gå vilse. Vi får se vad jag tycker om staden. SPÄNNANDE! 

 

Igår lekte jag och barnen kurragömma i trädgården och hoppade på deras gigantiska studsmatta. Men sen blev Cecilia arg för att jag nekade henne ännu en super söt yoghurt. Hon hade redan ätit massa mellanmål. Cecilias nya favoritsysselsättning är att prata med min kära far på Skypen, det pratar hon om cirka tio gånger om dagen. Oscar är också väldigt rolig, de är roliga att vara med de små liven.

 

 

Tack alla för alla väldigt roliga snack på msn! Don´t know what I would do without you!

Adios


framme i Madrid!

pool
Buenos Diaz!

Como estas? Jag är nu framme i Madrid. Oh boy! Resan gick bra, jag sov nästan hela flygresan. Det var egentligen alldeles för varmt på planet för att sova men jag gjorde det ändå. Huset jag bor i är verkligen helt enormt! Jag går vilse. De har ett fritidsrum med biljardbord och löpband m.m. En vinkällare, en relaxavdelning. Lekrum till barnen, världens största vardagsrum och ca tusen sovrum. De kan härbergera 20 personer samtidigt med varsin riktig säng. Haja?! Det är däremot så att huset är ett av de mindre i området. Victoria och David Beckham bor bland andra här i närheten. Väldigt trevligt! Den här stadsdelen ligger norr om Madrid och det är tydligen här man vill bo för av någon outgrundlig anledning är det alltid fem, sex grader kallare här än inne i stan eller i södra Madrid. Fast egentligen hör inte det här til staden, det är en egen kommun som jag har glömt vad den heter men området heter i alla fall la Moraleja. Igår när jag kom var det dimmigt och sex grader idag är det sol och kommer nog krypa uppåt tio-tolv. 

Barnen blev i alla fall glada att se mig. Väldigt glada. Fast de tycker nog att det är lite konstigt också att jag är här, men barn är så anpassningsbara så de har säkert snart vant sig. Jag har idag kört stadsjeep för första gången i mitt liv. Automatväxlad. Den körde fint. Vi släppte av Oscar och Cecilia i skolan och nu kan jag typ slappa tills jag ska åka och hämta dem igen. Fast sen kommer jag att få tvätta och städa deras rum och åka och handla, lite sånt där, på dagarna. Bea, mamman i familjen, är inne i staden och knäcker ryggen idag. Ja det är verkligen en konstig tillvaro jag har hamnat i. Vet inte om jag kommer kunna sluta tycka att det är konstigt. Jag känner mig lite obekväm i rollen. Fast samtidigt känns det komiskt. Barnflicka i Madrid liksom. Knäppt. Jaja, i alla fall. Vad mer kan jag berätta?

Poolen är tyvärr inte uppvärmd. Det går tydligen inte att få Spanjorerna som sköter poolen att förstå att vi tycker att det är okej att bada när det är femton grader i luften bara poolen är varm. Så de sätter inte igång värmen. Men men. Så kan det vara i de rikas liv. 

Mitt rum är jättemysigt. Det är vita möbler, vita väggar. Det ligger i källaren men har två fönster så det är ändå ljusare än det någonsin blir i vår lägenhet i Skärmarbrink på hela vintern. Jag har också eget badrum med dusch. Men självklart får jag använda relaxavdelningen när jag vill hehe. De har givit mig extra pengar till att inreda rummet ytterligare så jag kan få det lite mer personligt också. Det blir så kluvet för mig, jag skäms verkligen bort här och de kommer ju uppnå något med det för självklart vill man göra ett så bra jobb som möjligt när man får så mycket för det. Men jag kan inte riktigt se det som ett jobb ännu så allt känns en aning förvirrat faktiskt. Det känns som att jag lever i en film. 

Jag har ännu inte sett Madrid och är fortfarande lite nervös för hur det ska gå att skaffa sig ett eget liv här nere. Det är nog lätt att fastna i denna bekväma tillvaro. Men samtidigt gör det inte allt för mycket. Jag kommer få massor med tid att tänka och skriva. Fast samtidigt, de inspiration jag får är ju om detta nya liv jag upptäcker, så det blir väl det som jag kommer skriva om. Fast det är ju intressant. Jaja, im rambling.

Skriver snart snart igen! Kommentera allt vad ni orkar och ställ frågor! Det kan bli som fråga doktorn, fast fråga om lyxlivet!

Adios!

back from my roots

ja o pappa Jag och Pappa i Degerfors

5 dagar kvar....

Nyårsafton

jag o arvid nyår

Hej hej hallå.
Nyårsafton var riktigt roligt! Vi hade fest hemma med alldeles lagom mycket människor. Vi drack väldans mycket bubbel och roade oss i 12 timmar! Jag och Arvid blev nostalgiska som vanligt, inget är som minnen från barndomen. Vår balkong var också en mycket bra utkiksplats för fyrverkerier, det som kom ifrån city var skymt av globen men allt från farstahållet syntes jättebra. Vi smällde smällare och eldade jätte många tomtebloss. Sen vid tvåtiden när vi precis hade börjat spela trumma på vår lysrörslampa kom portvakten upp och sa till. 

Roland: Hurni nu är klockan två, det är nog dags att dämpa sig.
Jag och Max: Ja förlåt! Vi ska dra vidare nu.
Roland: Men klockan är ju två!?
Jag och Max: Jaaa, ja, vi ska gå nu!

Hehe. Det var roligt. Vanligtvis hade jag nog fått dåligt samvete, men inte på nyår och inte eftersom det var första gången vi hade en officiell fest där. Vi drog i alla fall till kompis-Felix reklambyrå på Åsögatan där det var fest, det var trevligt, många schyssta människor. Men både jag och Emelie och lite senare Ossian, Olga och Arvid var hungriga för klockan hade hunnit bli typ fem. Så vi gick till folkets kebab och åt falafel. Det gick bra för mig men svårare för emelie. Bland annat spillde hon ut hela sitt vattenglas över mitt ben. Haha. Max ville att vi skulle haka på till en svartklubb vid Odenplan vid halv sex bläcket men då var vi helt slut. Jag förstår inte vart han och Matilda får den energin ifrån? Vid sex lämnade vi Arvid i tunnelbanan och vid sju var vi hemma. Mycket bra nyårsafton! Högsta betyg.

Just nu är jag i Värmland och hälsar på min farbror som är sjuk, det är inge roligt och jag hoppas att ha snart blir frisk. Vi åker tillbaka till stockholm i eftermiddag. Vi ses!

6 dagar kvar till MADRID! 

crazy christmas

jag jul crazysyskonen Mina syskon och Matildatjocka släkten Lite fina julbilder!

jul
jul2jul3