me n the sun

me n the sun

hi guys!

Det är så fantastiskt roligt med era kommentarer. Det ska ni veta. Det uppskattas till tusen. Idag är det en vanlig dag igen. Barnen är i skolan, det har dom inte varit på typ en månad för vi har varit borta och vi har varit sjuka och de har varit hemma i sverige och det har varit sportlov. Men idag är allt som det var i början. Jag kommer sova själv med barnen i två nätter den här veckan, det blir lite smånervöst. Men jag kan hantera det...Bilden tog jag nyss, idag är det så varmt så jag funderar på att sola lite efter mitt träningspass. Vänja huden lite liksom. Hur är det där hemma? moahaha. 

I helgen träffade jag som tidigare nämnt Julia. Hon var verkligen jätte schysst. Det känns skönt att ha någon att hänga med. Hon är nästan lika osysselsatt som mig, fast hon går på spanska inne i Madrid på mornarna varje vardag. Hon får bli min tolk. I alla fall, det var jag och Julia och en till tjej som hon träffat i skolan, Panagiota från norra Grekland. Hon var trevlig också. VI gick runt inne i Madrid hela dagen och fikade lite här och var och bestämde att vi ska gå på bio någon dag för de visar faktiskt många bra filmer!
När vi åkte hem sedan så tog vi en buss och hamnade väldigt nära där Julia bor men jag var helt desorienterad så jag spenderade en timme med att promenera runt i Moraleja i rask takt innan jag hittade hem. Tur att jag äntligen har fått tillbaka ipoden! Men mina ben va rätt möra på kvällen, en hel dag av promenerande! Bra träning inför Nepal. Jag köpte föresten en guidebok på Fnac nr vi var inne i stan ocksåm så nu kan jag läsa om Nepal. Det ska bli intressant! Det är en rough guide bok, Lonely planet fanns bara på spanska. Men den verkar nästan bättre, språket är mer målande än det brukar vara i Lonely planet böcker. I alla fall, jag skulle klassa det som ett ganska så framgångsrikt första möte. 

Annars äter jag mest turron coco och dricker grönt te (jag har slutat med kaffe, det gick överstyr). Känns bra känns bra. Förutom några riktigt jobbiga mardrömmar i helgen känns livet helt klart härligt.

Cherrio!

mer bilder på resdagboken! sök på tovekarolinasalome så hittar ni!


gänga sig #1

zach 

#1   ZACH BRAFF

Detta är första delen i min nya följetång "folk jag skulle gifta mig med utan att ha träffat".


sol regn sol mulet sol

poolen poolen

Hej!
Det var bättre! Det var verkligen jätte tråkigt att strejka. Nu ska ni få höra. Idag var det 18°!!! Fantastiskt! Men nu har det börjat regna på eftermiddagen. Dumt. JAg är så obeskrivligt nöjd att slippa mörkret och kylan. Den här veckan har varit rätt intensiv, Bea har varit i Sverige och Johan har jobbat mycket. Så det har varit långa arbetsdagar. Men dem går lite i vågor. Ibland leker dem ju så lugnt med varandra då kan jag slappa en stund. Jag har hört om vädret hemma. Kan inte vara så kul, men ganska vackert? Ni kan ju alltid komma hit. 

Veckan har annars varit mysig. Vi var på utflykt till en park i närheten i Onsdags. Det var en jätte lyckad utflykt, barnen hade super roligt, de lekte byggarbetare och kastade en tennisboll till en fantastiskt smart hund som var i parken med sin matte. Jag satt och pratade med Mabel och drack kaffe i solen. Jag har också börjat läsa Alice i Underlandet på originalspråk. Det är verkligen en helt flippad bok. Men den är verkligen rolig! Den borde ni läsa. Britter är inte riktigt kloka, men dem har verkligen schysst humor. Deras barnprogram är dock väldigt underliga: teletubies? Nalle har ett stort blått hus? Byggare bob? Det är ju helt trippat hela alltet. Hahaha.

Föresten! Jag tror jag glömt att berätta att när jag kom tillbaka till Madrid hade oljan tagit slut i huset, så vi hade ingen värme och inget varmvatten. Hade det varit i sverige hade det inte gått men det funkade rätt bra ändå här. Vi eldade hela dagarna i dem två öppna spisarna, men det var rätt kyligt på alla andra våningar. Mitt rum i källaren var kallast av dem alla och därför fick jag sova framför brasan i barnens tv-rum. Så sjukt mysigt! Jag älskar brasor. Det är min nya dröm att ha ett sovrum med öppen spis! Det ska jag verkligen ha. Jag har så mycket ideer om hur mitt hus ska se ut om jag någonsin skaffar ett så jag kommer nog få låta en arkitekt rita det åt mig. Jag kan bygga! Roligt!

En riktigt irriterande grej med internetuppkopplingen här är att man inte kan surfa på myspace! Man kan se alla presentationssidor men man kan inte läsa bloggar, eller titta på bilder, eller skriva meddelanden. Det är verkligen stört irriterande. Jag vill ju läsa Zach Braffs blogg! Och Martin Kellermans. Dåliga dåliga internet. 

Jag har en annan rolig sak att berätta. Jag har antagligen fått en ny kompis. För många veckor sedan kom en pappa fram till mig på skandinaviska skolan och sa på knackig engelska att han också hade en svensk au Pair som snart skulle komma ner och underade om jag hade lust att träffa henne. Ja, jo det kan jag väl sa jag, och fick hans visitkort. Men mycket saker har kommit emellan så jag har inte hunnit höra av mig. Men i förrgår ringde jag henne. Julia heter hon och bor här i närheten. Hon verkade super trevlig! Vi hade väldigt lätt för att prata. Vi ska ses imorn! Det ska bli jätteroligt! Nu är jag uppe i tre kompisar! Det går framåt... 

Mina dagar blir lätt långa så jag tittar som känt är mycket på Gilmore girls. Efter att ha börjat på tredje varvet på säsong 4 kunde jag inte hålla mig längre! Nu är säsong 5 på väg!!! Åh det ska bli så ROLIGT att se vad som händer! Kan knappt bärga mig. Den kommer från amazon om en vecka eller så. Jag längtar ihjäl mig! Hoppas att Emelie tar sig i kragen och kommer hit och tittar med mig. Det blir så mycket roligare då.

Länge har jag varit nyfiken på en relativt nykänd svensk artist. Salem al Fakir. Jag har precis skaffat hans skiva och OH MAN! Vilken kille! Han är helt fantastisk! Ni måste lyssna in honom. Honom och Amy Winehouse. De går varma på min dator just nu. Hans brorsa jobbar föresten som programledare på bolibompa. Han är väldigt söt han med. Nassim, ni kan ju kolla in bolibompa när han är med, han brukar göra roliga saker (jag brukar titta med barnen på deras inspelade bolibompa).

Thats all folks!


strejk!

Nu ska jag säga en sak. Det tar faktiskt inte så lång tid att bara skriva typ: Tove was here. Bland kommentarerna. Det är inte kul att skriva om jag inte vet att ni läser det. Så jag har gått i strejk, inga fler inlägg förän ni visar att ni finns och läser.

Alright. Lycka till!

ps. Vissa är duktiga, trogna kommenterare. Ni ska få en klubba av mig någon gång. ds. 


there and back again

Nu har jag varit hemma i en och en halv vecka. Familjeangelägenheter som kallade. Det har varit super mysigt men också väldigt mycket mera som händer än vad jag har vant mig vid här i Madrid. Det är ju helt klart en långsam tillvaro jag har här. Men hemma skulle det hinnas med mycket. Jag hann träffa en hel del polare och det var såklart riktigt härligt att få skratta och prata med mina likasinnade igen. Mysigt! Det blev också en snabb resa ner till Öland och där är det fortfarande väldigt mysigt fast det var ju väldigt mycket mer charmerande i sommarskrud. En hel del familjemiddagar blev det också, det var roligt att få en liten dos svenskkultur och titta på Lets dance, så ska det låta och melodifestivalen med en entusiastisk mamma. Så ska det låta med kusinerna var också underhållande, mest för att de blev helt förälskade i en av deltagarna. Annars hängde jag med Emsan och hyrde film och tittade på Gilmore girls, det kändes skönt att veta att allt är som vanligt hemma. Då kan jag slappna av mera i Madrid. Det känns faktiskt riktigt roligt att vara tillbaka!

Den här veckan har barnen sportlov och jag ska hitta på saker med dem på dagarna, jag har ingen fantasi, är lite för trött idag. Men vi går nog bara till en lekpark imorn så får vi se hur det blir sedan. 

Idag har vi pratat om en rånarliga som härjat här omkring vid middagen. De är fast nu, mend et finns antagligen flera Jag skulle inte oroa mig men det är ändå konstigt att inte vara i gamla trygga sverige. Jag tycker det känns rätt spännande faktiskt. Hemma är allt så himla förutsägbart, man vet liksom att inte mycket kan hända än. Här kan fasiken vad som helst hända, haha. Jag har även fått min första bekräftelse på besök. De som hann först var Tove och hennes pojkvän Kristian. De kommer hit den 10-15 mars. Det ska bli sjukt roligt! 

Om en månad smäller det! Då åker jag och pappa till Nepal, Kathmandu. Ska bli obeskrivligt spännande! Vi ska åka på trekking till Himalaya och gå på Mount everest. Det blir nog något att berätta för barnbarnen som man säger. Jag var och vaccinerade mig i stockholm, det gick som en dans. Det är så bra med såna där vaccinerings kliniker. Jag var på Vaccin direkt på katarinavägen. Kom in och fick tre sprutor och gick ut, det hela var över på ungefär en kvart. Så smidigt! Japp hörs igen! Hejdå


mera bilder!

Kolla in det här! Mera mera bilder.


http://www.resedagboken.se/Default.aspx?documentId=3&userId=152467&section=myimagegalleries


klicka eller kopiera in länken i webläsaren. It´s gonna be fun fun fun!



Hey there!

felix boca
Den här bilden tog jag i Granada. Roligt tycker jag.

Hola amigos!

Jag är nu ensam i det stora huset i princip dagarna i enda. Barnen har flugit sin kos till det kalla land i nord kallat Sverige. Men från början kallat Svitjod tror jag bestämt? I alla fall. Detta gör att jag är alldeles ledig, nästan. Jag ska tvätta ett BERG med tvätt och lite annat sådant. Men annars är jag fri som en fågel. Dessa två första dagar har jag faktiskt bara tagit det väldigt väldigt lugnt och sovit ut för det har jag tro det eller ej inte gjort på länge. Tittat på vänner och ätit kakor har jag också sysselsatt mig med. Jag har tränat på trappmaskinen. Jag har duschat i den bästa duschen ever! Den i det största badrummet. Men imorn ska jag in till staden och träffa José, för hoppningsvis får jag med honom tillbaka till baren med alla sällskapsspel som var full sist vi skulle dit. Jag tar nog bilen hela vägen in. I helgen ska jag försöka gå ut med Ruben with crew. Det blir förhoppningsvis roligt!

Jag har inte kommit igång med att läsa mina böcker som jag har med mig, jag kan inte riktigt förmå mig att börja, är lite för rastlös. Men jag skriver mycket. Både här på bloggen och annat. Det är kul. Jag har tyvärr inte kommit längre i mina student planer. Men jag tänker i alla fall söka den där utbildningen i Lund. Det svåra är att man måste rangordna redan när man söker och kommer man in på sitt första val så stryks allt annat man sökt. Det tycker jag är dumt, är alla som pluggar så jäklans säkra på vad dem vill? Tydligen. Jag ser fram emot att höra min pappa och min farbror försöka övertala mig att plugga i Lund, eller för den delen bara ge mig råd i mitt svåra val. 

Nästa vecka är jag ensam i huset i några dagar, helt ensam. Johan ska också resa bort. Det blir nog lite läskigt för det är ett STORT hus. Men jag ska nog ta mig igenom om ingen har lust att komma till min undsättning där hemifrån? Ni är alla välkomna. Jag skulle vilja påpeka att alla ni som har sagt att ni ska komma borde nog boka biljetter så ni hinner komma hit. För alla vill komma samtidigt och det går ju faktiskt inte. Så ni måste passa på, först till kvarn i Maj till exempel. Då vill alla komma. Första veckan är paxad av Emsan. Men resten är öppet för förslag än så länge. Själv skulle jag åka nu om jag var er. Vädret är underbart, som bästa våren i stockholm, sedan kommer det bli för varmt och det kommer dessutom bli fantastiskt hemma. Det är inte fantastiskt hemma just nu för det vet jag. Japp. Nu har jag promotat min åsikt i sammanhanget. 
 
Jag måste försöka ta reda på vilka sprutor jag ska ta innan Nepal och kolla upp om jag måste göra det en massa veckor innan för då har jag lite bråttom. Eller om jag kan ta dem precis innan vi åker. Det ska bli så sjukt häftigt och fantastiskt att åka dit! Jag längtar! 

Nej gott folk nu måste jag gå och försöka se till att jag får något i mig! 

Hasta Luego!

tillbaka i Madrid

tovee

Hej!

Nu är jag tillbaka i Madrid. Det känns lite konstigt. Men den här veckan ska jag försöka ta tag i att lära känna staden lite mer. Jag tänkte att jag skulle läsa mycket om Madrid och försöka ta reda på what makes it tick, so to speak. Bea och antagligen barnen också ska åka till Sverige den här veckan så jag kommer ha massor med tid. Jag ska försöka träffa José och hans flickvän. Jag har klippt mig också och färgat håret. Men frisören ville inte göra som jag tyckte och så blev färgen för mörk. Det var svårt att inte kunna kommunicera och det var svårt att förklara våra skönhetsideal jämfört med de svenska. Bea fick vara tolk. Men det blev fint. Det blev inte som jag ville men jag tycker ändå att det blev schysst. Man måste vara öppen för överraskningar, haha. 

 

Det är svårt ibland tycker jag, svårt att ta tag i sig själv och svårt att veta vad man vill. Jag är inne i lite utav en svacka. Jag vet inte alls vad jag ska göra av mig själv i höst, den här miljön är svår för jag önskar att jag bara kunde njuta men jag kan nästan bara tänka på vad jag ska söka för utbildningar, vilket jag inte vet, och hur jag ska klara mig i sommar när jag kommer hem för jag har inget jobb. 

 

Mamma har skickat sista avsnittet av krönikan till mig på DVD. Fantastisk serie verkligen. Jag hoppas för er skull att ni har följt den, jag har sett alla avsnitt och hoppas nu att de ska släppa en dvdbox med alla säsongerna. Jag är bara besviken på en sak i den och det är att Palle och Ida skulle ta sådan nedrans tid på sig att förstå att det var dem som var rätt för varandra. Det har man liksom velat sedan första avsnittet. Jag tycker manusförfattarna gjorde ett felaktigt val i den storyn. Annars är det en helt fantastisk serie. 

 

Det har varit mulet sedan vi kom tillbaka till Madrid, men det är i alla fall ganska varmt. 12-15 grader ligger det på och så är det ju ljust enda fram till klockan halv sju. Underbart skönt att slippa mörkret! 

 


berget

berget

Det gör något med mig att vara här uppe i bergen. Det är verkligen en häftig känsla. Som att livet känns mer storslaget och mer äventyrligt. Till och med mera vackert och viktigt. Jag känner mig lugnad av bergens närvaro samtidigt som stärkt. Allt är så dramatiskt och och så häpnadsväckande vackert. Det skulle göra mig gott att bo såhär. Det får kreativiteten att flöda. Jag är verkligen en sann älskare av naturvyer. 


Mera skidor!

ceci i backen
Min lilla hjältinna däckad vid pappas fötter


Hej! 
Nu har det gått två dagar till i backen. Min kropp är så mör så att jag först tänkte att "nu håller jag på att bli sjuk!" tills jag kom på att jag antagligen bara är helt slut i kroppen. Men det har varit så otroligt roligt att åka! Igår var det dimma och snö så det räckte och blev över. Jag åkte i en och en halv timme innan jag gav upp. Man såg inte is, gupp eller något över huvudtaget framför sig. Men men, på eftermiddagen sprack det upp och jag, Johan och Cecilia tog kabinbanan upp igen. Johan har halkat och skadat ryggen rejält! Så han kan inte åka, men jag åkte med Cecilia. Hon är jätte duktig! Jag tror jag är en bra lärare också. Idag åkte hon till och med själv och gjorde glasstrut, men jag fick fånga upp henne när det gick lite för fort. Det är så roligt att åka med henne för jag får såna barndomsflashbacks! Åka brevid och hålla i pappas eller mammas stavar liksom, det har ju alla som började åka tidigt gjort. Så jag känner mig som en historisk person som får vara med om det med henne. Jag saknar Mira mycket när jag är så mycket med Cecilia och jag hoppas verkligen att jag får vara med och lära henne mera skidor också. 

Min egen åkning går bra, men det är ju inte lika kul att åka själv som det är att åka med kompisar! Jag ser fram emot nästa säsong, då TÄNKER jag åka på skidresa med mina skidåkande vänner. Arvid är redan med på idén och och Hanna lär ju inte vara så svårövertalad. Om jag får med mig brorsan är ju en annan fråga? Men antagligen om han har råd och tid, hehe. Backarna högst upp är en njutning med i alla fall en del snö men längre ner är det iskana. Det tär på benmusklerna det. Speciellt om man vill åka fort. Utsikten på toppen är helt fantastisk, det är svårt att åka därifrån för det är så otroligt vackert! Det är 3400 meter över havet och man ser HUR LÅNGT SOM HELST! Berg och dalar så långt ögat når och vissa toppar ligger ovanför molnen. Jag är ju van vid ÅRE och där är utsikten fin, här är den magnifik. Det vore roligt att säsonga på ett sånt här ställe någon gång. Det är så bra stämning och riktigt schyssta backar. Det verkar dock inte vara så mycket after ski och dylikt. Men jag har inte kunnat kolla upp det så noga för det är ju då jag har hand om barnen. Dumt. Men bada i poolen och i bubbelpoolen är inte heller helt fel som after ski. Jag funderar på att gå ner och ta en bastu nu och slappna av lite. Sen ska vi väl gå och äta middag. Men jag tror jag behöver en herrans massa timmar sömn för att min kropp och mitt huvud ska klara morgondagen på ett bra sätt.

På Lördag åker vi tillbaka till Madrid igen. Det känns lite konstigt faktiskt, jag hade ju bara varit där i två veckor innan vi åkte på semester och nu har vi varit borta i en vecka så det känns som att huset i Madrid bara var en illution på något konstigt sätt. Men det har varit en fantastisk semester än så länge. Jag är oerhört tacksam att jag fick följa med. Det känns som att jag har fått ut mest av den, Johan har ju skadat sig så dem har inte åkt så mycket någon av dem i familjen. Men jag tror de har tyckt det har varit skönt att få vara borta lite hemifrån. 

Ha det underbart hemma i kylan och mörkret eller på stranden eller i bergen eller vart ni nu befinner er mina kära vänner! Puss o Kram