delmål 1

Goddagens,
Igår klarades den jäklans tentan av. Delmål ett avklarat! Inte för att det gjorde mig så mycket mindre stressad, men det är skönt att den är slut. På ett sätt känns det som att jag förlorade, jag kämpade emot men arbetsrätten vann. Vet ni varför? Jo därför att nu kan jag den! Nu kan jag massor om arbetsrätt. Hehe.

Idag är det valborg. Det har man ju förstått att det är en stor grej, själv bor man ju granne med hela halabaloet. Ska bli kul och intressant alltså att se alla studenta förstöjre den fijne statsparken. Wopidoo!

Imorgon händer något alldeles fantastiskt. Efter ett halvår av tjat (jag tycker inte egentligen om tjat, men efter tre månader av otjatiga upplägg av önskemålet så tog frustrationen överhanden därav tjat) kommer nu min älskade älskade Emsan hit och hälsar på! Det är bara 36 timmar kvar...Det blir mer än kul. Det blir fantabulöst och fantastiskt.

Igår kväll var jag i malmö hos min bror, vi såg Guldkompassen och den är fortfarande inte så bra. De har inte fångat känslan. Jag blir dock sugen på böckerna, kanske ska läsa de en tredje (eller blir det fjärde?) gång. Läs de ni som inte har gjort det, "den mörka materian"-trilogin

Ses idag i stadsparken i guess. PUSS

good life

Igår kände jag mig jävlit produktiv vill jag lova. Är det inte skönt när man verkligen för tummen ur och liksom lyckas göra saker, ordentligt. Sen kan man ju diskutera om prioriteringen är rätt? jag har fortfarande inte fått något gjort i arbetsrätten (är någon förvånad?).

Men idag är livet gött! Jag var just och klippte mig igen. Alltså Jennifer är typ trevligast i hela världen, och så klipper hon väldigt väldigt snyggt. Hon visade en bild hon skulle skicka in till en frisörtävling där hon skulle tävla i kategorin årets nykomling, hon hade en bild där hon klippt nästan exakt min frisyr. Coolt va! jag är väldigt hipp. I hop with the hippest.

En annan bra sak är att Lisa (denna fantastiska varelse) har hittat en gren inom human resources som till och med jag tycker är intressant (hör och häpna!). Den handlar om kritisk hr och hr som en folkrörelse för god personalpolitik ej för vinstdriv. Sjukt spännande! På det viset känns det helt plötsligt som att human ekologi är en helt naturlig väg för mig att gå. Jag känner mig peppad igen.

Håll i hatten världen, för här kommer jag!


crazy life

image118

I Lördags var vi på en mycket mysig utflykt till Dalby stenbrott, Lisa var också där det är hon som tog bilden. Det var en mycket vacker skog fullproppad med vitsippor. Stenbrottet var också spännande, tydligen fylldes det så snabbt med vatten så grävmaskiner står kvar på botten! Vattnet var väldigt blått och fint. Vi klättrade i träd också, Mia var modigast och jag är inte förvånad. Hon är cool.

På kvällen var det en mycket lyckad fest för att Sara hade fyllt år. Mycket bra! Vi dansade och speed-dateade och spelade biljard. Ett oväntat besök fick jag i textmeddelande-form i Lördags som jag blev chockad över. Varför blir man aldrig av med gamla känslor? Annars har jag börjat jogga med hjälp av Mia och Hanne. Tre gånger på en vecka har det blivit och jag är mycket stolt över oss. Vår ost och vin kväll i fredags var en annan hit. Ost är verkligen en bra grej. Och vin. Och vänner. Det finns så mycket att leva för!

 Min stress är inte minskad men jag kan nästan hantera den nu. Oftast. over n out.

skarpa svängar



Nu har jag alltså lagt på ett år till på min ålder, 23 år är jag uppe i nu. Vilken födelsedag det blev sen! Först fick jag chokladtårta och sång av Hanne och Max, väldigt vackert sjunget. Finfina presenter öppnades också med spänning. Dock tyckte de att jag var lite för bra på att gissa vad som var i paketen. Vi åt en god frukost och mobilen plingade som en toking med gratulationer, tusen tack allihopa!

Dagen spenderades sedan i Köpenhamn. Jag har nu sett en mycket större del av den danska huvudstaden. Vår danska var förskräcklig men entusiasmen desto större. Vi gick på upptäcksfärd i Christiania, där de hade enormt mycket spännande hus. Det blir väl så när man samlar många kreativa människor på ett och samma område och de dessutom inte behöver bygglov. Jag och Hanne hittade en väldigt underhållande gungbräda där också. Jag kände mig dock lite smått felplacerad.

Sedan gick vi och åt sen lunch på Rizraz, det var mycket gott och förnöjsamt. Sedan bar det av vidare mot Nörrebro. Jävligt nice område med skojiga affärer och en himelsk glassbar som jag blev tipsad om av en snäll styvsyster. Sedan var vi slut i benen och det bar av hemåt.

Men när jag öppnade dörren hemma luktade det saffran och dörren in mot köket var stängd. Hmm tänkte jag, men längre än så hann inte min hjärna innan det sjöngs igen och massa fina vänner var här och hade lagat massa god mat! Sen droppade mer folk in och det blev en jättehärlig kväll. Andreas hetstryckte i mig födelsedagsdrinkar så jag mådde gott och skrattade åt minsta lilla. Tusen tack tack tack för min allra första överraskningsfest!


Nästa dag...

...vaknade jag dock upp till en alltmer stressad verklighet och mitt första underkänt i livet. Den tråkigaste kursen måste alltså skrivas om (finns där möjligtvis ett samband mellan mitt intresse och mitt resultat?). Den här dagen ägnas därför åt att sia om diverse domedagsscenarion som berör min framtid. Och kanske åt att försöka börja styra upp saker. Ja,ja, vad är en bal på slottet. Jag antar att man bara ska sitta upp på hästen igen, eller hur är det de säger.

Slutligen. Grattis, grattis Sara på födelsedagen!

Peace out från någon vars liv alltid verkar ha överraskningar gömt i rockfickan.

Rufus

Jag kunde inte sagt det bättre själv:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=758307

heja Rufus!


stockholmshelg

Åh en sån fantastiskt bra helg det var! Jag kände mig så nedrans tokstressad innan jag åkte till stockholm i fredags och tyckte inte alls jag hade tid med att åka någonstans. Men någonstans mellan Hässleholm och Nässjö kom jag fram till att jag skulle ta helgen till att njuta och samla mina krafter. Vilken helg det blev sen!

På Lördagen gick jag runt i min fina hemstad med Emsan, åt lunch-takeout i Kungsan och njöt av det fantastiska vädret. På kvällen var det Rufus konserten och vi satt på första raden. Det var obeskrivligt kul och spännande och bra. (Men nörd som man är har man ju sett honom en gång innan och var därför medveten om hans fantastiska uppenbarelse och därför inte lika mycket i chocktillstånd denna gång). Många kändisar var i baren efteråt och det kändes "hett" att vara där. Jag blev inspanad av en numera skäggig Torkel Pettersson.

Söndagen ägnades helt åt miss Daly (Caroline). En väldigt mysig dag då vi verkligen hade tid att ta det lugnt och prata. Vi åkte runt med lilla Clion till stockholms utkanter för att leta bord på loppisar. Lunch serverades hos mamma på ekerö efter en tur till Antikaffären vid Ekerö kyrka. Carolines lägenhet där hon är nyinflyttad för nu men har haft sedan hon var sjutton var supermysig! Jag längtar tills jag får komma tillbaka och hänga.

Den här veckan är det fullt sjå med skola och Smålands och fan å hans moster. Pannkakstårta fick man igår av sin kära svanegatan granne, jojatackar jag! Den har förtärts som frukost denna morgon. Hur gott och lyxigt som helst!
Snart kommer Joanna hit och fikar och jag måste hinna plugga lite innan dess.

Solsken, magnoliaknoppar och vårjackor!

kramar till er

Vårsolens glans!

image111

hey,

Nu är det vår! Det luktar blött gräs och sol och igår såg jag och Ahlsten en förkyld kråka i stadsparken. Den var väldigt underhållande, gick och nös gjorde den allt.
Igår storstädade jag och Hanne. Vi är mycket nöjda med oss själva. Inte nog med att vi tvättade alla fönster och dammade alla mattor. Vi skurade alla golv the oldfashion way, alltså ståendes på knä med en skurtrasa. Jorasåatte! Det är så skinande rent överallt så man knappt vågar röra på sig.
Idag började pedagogikfördjupningen. Det kändes lite smått överväldigande men ska nog gå bra. Vi ska göra grupparbete och behovsanalys på företag, kan bli spännnade!

Allt känns så lätt på våren. Kläderna man bär. Själen, idéerna, utomhusvarandet, äventyrandet.

Njut innan solen bränner för hårt och pollenallergin sätter in. Hehe.

puss på er.