ROLLERCOASTERS!!

image94
I vikingagungan

Jag och Hanna har varit på Parque de attractiones! Det är Madrids Lisseberg, de hade TRE berg och dalbanor. Den ena galnare än den andra och vi åkte allihopa!

Den första La Tarantula var en livad sak som inte bara gick i rätt galna svängar och nästan rakt ner och sånt därnt, den snurrade även runt! Så ibland åkte man liksom snett ner i backarna! Den var galet rolig! Kittlade härligt och var lite sådär pirrig eftersom man inte såg vart man var på väg. Andra gången vi åkte bestämde vi oss att inte vrida på huvudena för då blev det mycket mera spännande, då såg man verkligen inte vad som skulle komma härnäst!

Den andra var TORNADO. En ganska STOR berg och dalbana där man liksom hangover på liseberg satt och dinglade med benen. Vi satt längst fram och det var helt galet! Den hade inte mindre än två loopar och när man kom in i looparna och visste att nu svänger den mig rakt upp och ner! Det var en fantastisk känsla! oj va vi skrek!

Den tredje var den sjukaste. Den var kort och intensiv. Vi var nog rätt impade båda två att vi vågade åka den. Det började med att man drogs liksom liggande 90 grader rakt uppåt! Sen drogs man så man hängde upp och ner snurrade ett och ett halvt varv i sidled för att sedan störta nästan rakt ner. WOOOHOO! Efter detta kom en till nedförsbacke och rakt upp igen och sedan rakt ner igen. Snacka om kittel i magen! Och fort gick det. Hehe. Ja jävlar hörni!

Det var en asmysig dag. Vi åkte floomride, åt skräpmat och skrattade och mådde illa. Roligt! Nu ska vi in till Madrid och låta Hanna upptäcka staden. Cheers!

I notice you like it short...

Hello!
Jag har konstaterat att den enda som verkar digga långa inlägg är jag själv (eftersom jag inte tänker på att de blir långa, EDIT PEOPLE!). Därför tänkte jag fatta mig kort. Till och med i punktform.

Jag har sedan sist:

+TRÄNAT 2 GGR
+HAFT SOME LAZY HAZY DAYS
+TITTAT PÅ REGNET
+MÅLAT KOTTAR MED BARNEN
+JOBBAT MED DOKUMENTÄREN
+TRÄFFAT JULIA
+BLIVIT PIRRIG FÖR ATT JAG SNART KOMMER HEM
+HOPPAT SOM EN GRODA MED OSKAR
+STRESSAT
+VARIT PÅ CARREFOUR TRE GÅNGER PÅ TRE DAGAR

okej?okej!

hugs n all tha´

image88
lite skumma hus i Moraleja


crazy weekend!

image87
Julia på den finaste baren/cafeét i Madrid!


Hej allihopa!
Den här helgen var faktiskt speciell. Den började inte så knasigt med en mysig middag hemma hos Eva & co. Jag visade mina kort från resan och badade kvällsdopp med Sara. Det blev sent så jag sov över. På Lördagen tog vi det rätt lugnt först på morgonen och sedan begav jag mig hemåt. Först när jag klev in i mitt rum hemma upptäcker jag att jag glömde min dator. Så det var bara att sätta sig i bilen tillbaka till Santa Domingo (15 min dit och 15 hem ungefär). Japp. Väl tillbaka i Moraleja bestämde jag mig för att åka och filma lite på Moraleja torg till min dokumentär som jag har börjat med. Mer om den senare. För på vägen hem lyckas jag med det otroligt klumpiga och dumma att köra in i en annan bils backspegel så både backspegeln på audin krossas och på bilen som jag körde in i. WUPS! Jävla helvettes skit, tänkte jag och andades några djupa andetag, gick och satta en lapp på den söndriga bilen och körde hem till Johan för att berätta. Han blev väl inte särskilt glad, men inte särskilt arg heller. Inte vad han visade i alla fall. Jag förstår om han blev arg. Det skulle jag också ha blivit. Suck. Allt täcktes dock av företagsförsäkringen. Personen med volvon har inte ringt och det tror jag inte de kommer göra heller. Det är tydligen vardagsmat att få sina bilar sönderkörda här, som Julia sa "de blev nog mer förvånade över att hitta lappen än att hitta backspegeln sönder!". De orden gjorde gott och det är sant också, sjukt men sant. Japp. Så resten av helgen vågade jag inte låna bilarna. På kvällen på Lördagen tittade jag och Julia på Monsters inc. här hemma hos mig. Hon hade inte sett den så det var skoj! Den är så bra. På Söndagen tog vi oss en riktig slapparmorgon och tittade på Cars och åt frulle i soffan. Mysigt! Men det rubbade dock våra tidigare planer lite. Vi skulle ha åkt in på en marknad inne i la Latina som tydligen är varje Söndag. Men eftersom vi inte kom iväg förrän vid tre snåret så konstaterade vi att den antagligen redan var slut. Istället åkte vi till Maoz falafel och åt gott gott gott.

På kvällen skulle Julia träffa två kompisar från sin spanskakurs och då hakade jag på. Jag föreslog att vi skulle gå till en bar som Jose visat mig men dit jag aldrig lyckats gå. Det tyckte alla lät bra. Oh boy! Den baren alone skulle nästan kunna få mig att vilja bo inne i Madrid! Den är såååå fin! Det är kaklade väggar och stora speglar och takkronor och en bar som ser ut som i Amelie och det bästa av allt! De har högvis med sällskapsspel!! Vi spelade Labyrint. Jag kom två och Julia vann. José hade också tipsat om de stora milkshakesarna så det drack Julia, men jag försöker leva utan socker så jag tog en kaffe.

När vi sedan kom därifrån hade himlen börjat bli grå. Olycksbådande. Det hela slutade med att jag hamnade mitt i ett av de värsta ösregnen jag har varit med om! Med tjugominuters promenad kvar hem! Jag har aldrig känt mig så plaskvåt i hela mitt liv! Jag kunde vrida ur mina underkläder, min väska var som ett akvarium. Det var inte klokt! Men spännande! Tur att det är varmt i spanien annars hade jag väl åkt på en lunginflammation. Japp. Det var min helg. Hur var er?

13 dagar kvar....

Hej KP!

Hej KP!
Jag söker brevvänner i åldrarna 10-13 år. Mina intressen är musik, fotboll, vara med mina kompisar, sommarlov och spela tv spel. Här är mina bästa band (just nu):

image83image84image85image86
Okej. skriv till:

Tove Ockborn
trädkojan
växthusgatan 3
Melonia

Slutet av veckan

Hey people.
Nu har min kära kära vän åkt tillbaka till kalla sverige. Det var ett jobbigt avsked, men idag mår jag bättre. Resten av veckan var ab fab den med! Vi var på bilutflykt till en liiten by som hette Patones de Arriba, sex-sju mil härifrån. Den låg i bergen och vi åkte en jättesmal spiralväg upp. Byn verkade vara väldigt gammal och nästan ingen verkade bo där, eller så var de på jobbet. Man kunde följa en vandringsled upp en bit i bergen, där fanns det massor av vackra buskar med vita blommor och oljiga blad. Det luktade som i munkklostren i Himalaya vilket fick mig att tro att det var någon sorts rhododendron. Jag ska fråga Svenpa, han kan mycket om sådant har jag förstått. Annars har vi druckit öl på stormiga fält, ätit oreos, cruisat i bilen med vår grymma ROADTRIP skiva som vi brände innan bilturen, gått promenad runt golfbanan etc. Mamma har gjort en sida på resedagboken med massa finfina bilder från Ekerö. Det blir så mysigt att vara där i sommar! Jag ska hjälpa till att måla huset. Vi får se om jag köper med mig någon spansk sprit som barbidrag. Jag känner på mig att den här sommaren kommer bli en av de bästa, någonsin.image82

Ems i madrid!

image81

Nu är det ett tag sedan hurni. Jag har negligerat bloggen lite på sistone. Mycket har hänt. Vi kom hem i godan ro och resan gick bra, fast oh boy! Det är inte roligt att flyga sådär länge alltså. Dagarna hemma rasslade som vanligt iväg med födelsedagsmiddag hemma hos pappa, mysiga kvällar hemma i lägenheten och otroligt kära återseenden med Ausi och Lina. Det var så fantastiskt att jag inte alls hade särskilt stor lust att åka tillbaka till spanien. Men väl i Madrid kändes det genast helt okey. Till och med bra skulle jag vilja påstå! Plus att det bara var tre dagar sedan kom Emelie!!

Första kvällen spenderade vi på Moraleja torg med kaffe och croisant. Mycket nöjda med situationen och väderlektsrapporten för den kommande veckan. Sedan var det ju så att Emelie fyllde år på Söndagen, jag och Ceci hade bakat en finfin tårta. Vi sjöng och gav presenter på morgonen. Mysigt. Sedan bar det av först i Audin sedan med den nya förlängda metron! In till Madrid. Där vi ganska direkt uppsökte en supermercado och inhandlade en fantastisk födelsedagspicnic. Den innehöll:

jordgubbar
gummipizzagodisar
Skumpa
Sallad
tzatsiki
coctailtomater
pitabröd
Sangria

mmmm! Gotte! Vi satt länge i park Retiro och hade det super skönt i solen. Sedan gick vi på en drunkenshopping tur som slutade på H&M. Originell affär va? Men den är ju den bästa. Vidare gick promenaden till Plaza Mayor och gran via. Då hade vi varit i staden i kanske åtta timmar och var rätt slut och postfulla. Hela födelsedagskalaset avslutades med en fantastisk sushi på Sushi itto. Perfekt. Sedan avnjöts ännu mera tårta till kvällens film. Lost in translation (för kanske trettioelfte gången), alltid lika fantastisk.

Resten av veckan har vi hängt i Moraleja och på Plaza norte 2. Emelie är lika lyrisk över det knäppa köpcentret som mig. Även Carrefour som är Spaniens motsvarighet till Coop forum var en hit. Affärsbiträdena åker rullskridskor för att ta sig runt. Ha ha! Idag har vi plockat blommor med kidsen och tagit ett premiärdopp i poolen! Jag dök, det gjorde inte Emelie. Men lite mer reserverat kom även hon i med hela kroppen. Emsan har även en stor överraskning för er alla när hon kommer hem. Jag övertalade!! Hur coolt som helst är det. Idag har vi också varit inne i Madrid igen och tittat runt. Fina Latinkvarter precis som i paris. Okej hurni. Hoppas ni känner er uppdaterade. Stay cool.

Puss från Tove och Emsan