hammocken i Alassio

Goddag!
Nu har vi landat i Alassio, en liten supermysig stad làngs italienska nordkusten. Vi bor pà ett jattefint litet hotell som ligger "centralt" om man nu kan saga sà pà sà smà stallen. Igàr kvall nar vi skulle ata middag letade vi efter nagot stalle med billig pasta, men hittade istallet Pizza é pizza som salde take out. Vi kopte vvarsta smarriga pizzan for inte sa mycket pengar for att vara har och gick och satte oss pa en bank nere vid vattnet, vi at var pizza med en liten harig hund fluktande over den. Vi fick vifta bort den ett par ganger. Sedan kopte vi glass pa rainbow gelati (fantastiskt namn och fantastisk glass) Lyssna pa de har smakerna: Limoncello och mork choklad tog Tove och Limoncello och Mandarin tog emelie. MUMS. Vi satte oss i hammocken i vart albergos fina tradgard, den knarrade stort mycket sa vi gav upp gungandet ganska snabbt. Sedan fick Tove seriost tio myggbett pa sina ben inom loppet av tio minuter och emelie fick inget. Da blev tove lite arg och stormade darifran. Men men, idag far vi kopa myggmedel.

Alassio kanns sa himla mycket mer avslappnat an pa franska rivieran. Det ligger inklamt mellan bergen och ar verkligen jattevackert. Hotellet kostar ratt bra, Nin fixade special price till oss. Vi betalar 31 euro var per natt, inklusive frukost som bestar av mest kakor, men juicen var god och for en sotsaksalskare som mig sa ar det skont att fa ata onyttigt till frukost utan att behova berattiga det. Det ar ju det anda som finns =)

Theole da.
Menyn andra kvallen var som foljer:

forratt: supersmarriga oliver, baguette, tapenad, inlagda kronartkockor, rosévin, rott vin for den delen. m.m. Och for de som at kott, gaslever med biodynamiskt odlad fikonmarmelad och Champange.

huvudratt: grillad anka, caprese med akta buffelmozzarella, vanlig gronsallad, mera tapenad och mycket mera vin.

efterratt: morkt chokladmousse for de som ville. Seriost den gidaste chevrén (helt gron runt kanterna) och en annan chevre och cambozola och uppepa ostarna den fantastiska fikonmarmeladen. Citronfromagetarta och jordgubbstarta. Mera vin och kaffe.

Vi at tills vi dog...nastan. Pa dagen var vi nere pa stranden at nektariner och flot i den 27 gradiga vattnet. Jag, Emelie, Oscar och Cecilia byggde snygga sandslott. Vi loste korsord. Ett annat noje var att vi hade cdspelare i vart rum sa vi kunde antligen lyssna lite pa vara tre skivor som vi tagit med oss.

Det ar valdigt dyrt med internet har i Alassio men vi skriver igen en annan dag.

GRATTIS MAMMA MARIANNE PA FODELSEDAGEN!!! pusspusspuss

Lyxliv i Theole

Hallå!

Sista dagarna i Barcelona blev jättemysiga. Vi träffade vår gymnasiekompis Ninnie som bor i Barcelona med sin Franska skejtpojkvän. Vi gick på strandfester och grillpartyn och gud vet vad. Mysigt. Mirómuseet var fantastiskt. Hans stora akryltavlor från 60-talet var så otroligt fina. Hypnotiserande nästan. Själva huset var också fantastiskt

På onsdagen åkte vi tåg i nio timmar utan någon ac att tala om, man var blöt från topp till tå. Men det var verkligen vackert att åka över bergen längs kusten. Emelie satt bredvid en snäll amerikan som hade en Ipod som hon fick låna. Jag var sjukt avundsjuk. Men sedan kom vi fram till Cannes och blev hämtade av familjen Andsjö. Deras hus ligger högst upp på ett berg i Theole sur mer, som ligger på andra sidan bukten från Cannes. Utsikten från deras altan är helt häpnadsväckande! Här har vi blivit bjudna på allt och levt i lyx och flärd i lite mer än ett dygn. Berättar mer nästa gång. Nu ska vi åka vidare till alassio. Cheers! E & T