My day in perfectly strange english

Ones upon a time there was a young woman sitting alone at home watching her favorite TV-show. She felt a little bit sick so it really was the best thing to do in that situation. Sometimes she got up and made some 
 coffee, and one time she actually gathered the strength to get up, get properly (or properly as she knows it) dressed and went grocery shopping. While walking to the market she met some people living in her building, for all she knows they´re slightly odd but this time she could not belive it. They did not say hello, even though she spoke out the proper greeting word loud and clear with a ringing voice "HELLO!". Truly shocking. When she finally got to the store she decided to shop only for the things that she really cared for and wanted, since she very seldom does that (hrm..). So she bought olives and irish raisinbread and fruit, nice freshhly pressed juice, frozen berries and all sorts of truly amazing foods. And then she walked back home, although on her way back while trying to turn on her ipod, she discovered that the batteries where dead. Alas! What a drag. She had to walk all the way without any music. 

When she got home she preperad a perfectly strange lunch consisting of the formerly written about irish bread, some brickwick (a non existing word for an actually existing type of food), cheese, more coffee, bad tasting olives, and soymilk. Then she sat herself down in her big fluffy armchair (again) and continued watching her favorite TV-show (again). 

There you have my day folks. Plus some not written about, not that exiting events such as phonecalls and surfing the internet for unusefull facts. 

Tada.

the poem of the missing people

Hey people.

Ännu några dagar i mitt liv hur förflutit. Min kära kära storebror och Matilda har nu flyttat till Öland och Arvid till Kalmar. Det känns lite tomt. Men jag försöker se det från den ljusa sidan! Jag kommer ju få tid till andra saker. Till exempel kommer jag strax att bege mig till Åhléns och köpa gilmore girls box nr 2 och kanske 3. Usch, det är så svårt att styra upp sig. Speciellt när man har n dator att fördriva tiden med, som i och för sig inte verkar vilja publicera bilder på bloggen, vi kanske har för många. Det finns kanske inte mera plats vad vet jag. Ingenting om datorer nästan. Imorn vill pappa att jag ska följa med honom när han ska vara statist på en såpa. Kanske va... 

Jag vill äta indiskt, jag ska nog försöka få någon att äta indiskt med mig. Peace out! I miss you, you know who you are.

Min dator och hemkomsten

Hej!
Nu är vi hemma igen. Det känns bra. Men lite konstigt. Vi gjorde verkligen en underbar resa. Med sina upp och nedgångar. Väl hemma har jag faktiskt mest njutit av mitt hem och mina vänner. Jag har träffat Arvid, Mican, Cissi och Ausi åsså MaxanBraxan och Matil förståss. Det har varit underbart! Mackorna på Copacabana har också åtnjutits efter lång längtan och mycket drömmande. Jag har ätit middag hos båda mamma och pappa och visat filmen tre gånger. Ojojoj. Det blir mycket när man ser det så här! Och ändå känns det som att jag bara har suttit i min fåtölj och tittat på gilmore girls och ätit onyttigheter. Tänk va. Det här livet är det alldeles för lätt att vänja sig vid. Om lite mer än en vecka börjar jobbet. Usch faktist. 

Jag har köpt en dator!!! Den är fantastiskt och det känns helt overkligt underbart. Det är en vit Macbook med dvdbrännare och allt. Jag har även införskaffat en cykelhjälm och en gul träbyrå den här veckan. Skojigt!

En sak med hösten är lite dum. Max och Matilda flyttar till Öland, Tove till Lund Arvid till Kalmar Ausi åker till Brasilien och Klara kommer inte. Aoutch! Det blir nästan inge vänner kvar här. Men ni som är kvar ska veta att jag tycker det är helt fantastiskt att ni bor i stockholm.

Just nu sitter jag hemma hos Max och Matilda för kanske sista gången på ett år. Det är ju helt jättesorgligt. Men självaste Max och Matilda kan jag ju träffa på Öland och det blir bra. Nu ska jag bära saker hejdå!!

sista dagen...

Hallo! Igar kvall sent bestamde vi att vi ska aka hem imorgon. Pengarna ar nastan slut. Detta beslut resulterade i en somnlos natt for min del. Jag langtar verkligen hem! Men mycket tankar vacktes. Manaden har gatt sa fort men anda sa langsamt och nar man tanker tillbaka sa har vi verkligen hunnit med mycket! Det har varit valdigt kul och valdigt jobbigt. Vi ar bada mycket, mycket trotta. Det blir nog en veckas sovande nar vi kommer hem. Tyvarr var X2000 taget fran malmo till stockholm fullbokat, men vi tanker prova igen nar vi ar framme i Malmo. Annars far vi en natt hos Anna-Karin i Lund. Det ar ju inte fy skam!

Idag har vi varit pa ett filmmuseum! Det ligger pa Potzdammer platz som for ovrigt ar min favoritplats i Berlin. Den ar SA spejsad. Det var verkligen ett jattehaftigt museum! Sa fint ihopsatt och en massa haftiga historiska saker fran filmhistorien. Mycket Marlene Dietrichs. Vi var bada djupt imponerade. De hade en spegelsal dar det sag ut som att det var andlost bade uppat och nerat och man sjalv var lite overallt. Lite som i Starwars Imperiet slar tillbaka! Man fick inte fota men det gjorde vi anda.

Ses snart snart allihopa! Da blir det filmvisning, kortvisning och mycket berattande! Stay cool.

Borja hanga i gang, sluta tank pa din framtid...

Idag har vi:

-Atit frukost med en Canadensare som bjod pa branda chokladcroissanger
-Promenerat skitlangt for att hitta en exklusiv sneakersaffar och sedan bangat pa att kopa nagot
-Akt tunnelbana och nastan akt fast for att vi kopt fel biljetter, men vi spelade dumma turister sa han bad oss bara ga av nasta station som lyckligtvis var den stationen vi skulle kliva av pa i alla fall.
-Hittat stallet dar de saljer klader i losvikt och bejublat denna fantastiska ide!
-Akt tunnelbana tillbaka till hostelet och agnat en timme at att fa pastavattnet att koka och sedan atit middag.
-Druckit kakaomilch och kopt presenter
-Promenerat till Oranienstrasse som var precis som sofo fast samlat pa en gata
-Druckit ol pa Bierhimmel dar de bara hade fem olsorter sa vi tyckte inte de var berattigade till det namnet, men de hade en fin takkrona.
-Akt tunnelbana till Alexanderplatz och stalkat tva sota killar, men eftersom de skulle aka mer tunnelbana sa struntade vi i de och gick till Dunkin donuts istallet.
-Snott en cerisrosa bricka pa dunkin donuts
-Akt dubbeldackat nattbuss.
-Atit jellybeans pa Potzdammer platz och beundrat hur coolt det ar dar.
-Druckit en drink i Hostelbaren men biljardborden var upptagna sa vi gick.
-Skrivit i bloggen.
-Fatt nya rumskamrater.

Cheers!
Hoppas festen blev lyckad Max och Matilda!

We take Berlin!

Hallo! Idag har vi haft det superbra i Berlin. Vi alskar Berlin. Forst at vi en all you can eat breakfast pa vart hostel for fyra euro. Det var schysst, vi alskar frukost och om man ater mycket behover man inte ata lunch. Sedan promenerade vi ner till Kreutzberg. Dar var det hur mysigt som helst och det fanns massor av second hand butiker som vi gick los pa. Lite i alla fall. Emelie kopte en kjol som sitter som en smack. Honestly you would think iot was sewn on! Anyway. Vi hittade stort billiga dvd boxar ocksa som vi saklart var TVUNGNA att kopa. En vanner och en gilmore girls. Efter kreutzberg akte vi med der U-bahn till Alexanderplatz. Dar vi at munkar och vantade pa att det skulle sluta regna. Men det gjorde inte det, sa vi funderade pa att ga och bowla. Men jag (Tove) bangade. Istallet promenarde vi utmed Unter den Linden ner till Brandenburger tor. Den var fin. Men inte sa speciellt spannande med tanke pa allt annat vi sett under resans gang. Hade nog varit mycket intressantare om en viss Pappa Leif hade varit med och kunnat beratta allt men ville veta om saken. Efter det gick vi ner mot Potzdammerplatz dar det finns ett nytt monument for forintelsen som ar jatteroligt. Man kan leka skitbra kurragomma dar och det ar verkligen superkul, en massa stenar i olika hojder och sa. Det var vi och en massa scouter. Sedan gick vi och kopte biobiljetter pa Potzdammerplatz, Pirates of the carribian 2. Sa cool och underhallande film. Tove tycker battre an ettan men inte ems. Vi at sushi och det var mycket gott. Ikvall har vi suttit och pratat med de Isrealiska tjejerna om temperaturskillnader och shopping. Druckit billig ol igen och spelat lite billjard. Snart far vi nog nya rumskamrater ocksa for bade Osterrikarna och canadensaren flyttar ut imorn. Blir spannande. Tyvarr lyckades vi inge bra med att fa in bilder, som vanligt sa ni far halla er till tals. Imorn skulle jag tro att det blir mer shopping for vi just cant stop. Och kanske upp i Fernsehturm, eller hur det nu stavas. Snart ar vi hemma hos er igen. Tchüss

SAME PRICE, BIGGER BOTTLE!!

Hallo!
Efter en timmes sömn inatt (vi var uppe med maria och rokte vattenpipa,inte tove hon drack kaffe till halv sex sista natten i paris) har vi hamnat i Berlin. Vi ar bada sa sjukt glada att vara har! Vi saknar Maria forstas, men vi har hittat tva israeliska tjejer att spela biljard med. Hostelet som vi bor pa, som for ovrigt heter THREE LITTLE PIGS, ar det basta nagonsin. Vi bor med bade osterrikare, fransoser och kanadensare. Very cheap.
Mina vanner, ni ska se hotellbaren! Det ar en GIGANTISK sal med stora kristallkronor och ladersoffor, bartendern spelar den basta musiken och det finns biljardbord, pingisbord och piltavla. Och billig tysk öl! Allt vi har önskat oss! Det enda vi saknar ar nog flipper. Men det ska vi ga pa jakt efter imorrn. Israeliskorna har berattat för oss om en secondhandaffär där de säljer kläder för elva euro per kilo! Hur slappt är inte det? Lösviktskläder! Dit ska vi ta oss imorrn. Det är ocksa fantastiskt bra att vi har hamnat i en billig stad, nu när min (emelies) semesterkassa börjar tryta. Jag ska vända pa varje slant för här vill jag stanna sa länge som bara är möjligt!

Vi har bestämt oss för att vi ska glassa omkring i vara nya snygga outfits resten av resan. Emelie i sin svarta manchesterkjol och tove i sin odödliga brun/orangea adidasoverall. Vi är nog snyggast i stan tror jag bestämt. Vi saknar er alla där hemma men vi ses om en vecka när äventyret (och pengarna) är slut!
Ta hand om er!
Tschüss/ E&T



87 SAKER VI TYCKER MYCKET OM

Dagarna i Alassio ar slut. Det var mycket mysigt men vi langtade tillslut efter storstaden, och om man inte hade ro att ligga pa stranden ar det inte den mest handelserika staden kanske. Men den ar valdigt sot och har varldens finaste bar. Faktiskt. Vi kallar den DEN VITA BAREN, fast den hette Cafe Roma. Kyparen hade guld-Asics och man fick jattechica snacks till de fantastiska drinkarna (white russian gjord pa gradde!). Tove blev dock missforstadd en gang och fick en skal med chips nar hon bad om ett sugror. Ack, det ar inte latt med sprakbarriarerna ibland. Sista natten kunde vi inte sova. Da lag vi lange och pratade om allt vi skulle gora nar vi kommer hem. Bl a titta pa tv som inte ar dubbat till italienska aller spanska eller franska och laga stort mycket naringsrik mat. INGET VITT BROD. Vi har hor och hapna atit salami for att over huvud taget halla oss vid liv.

Efter en natt pa tjusigt hotell i Milano (MINIBAR och EN engelsk kanal!) ar vi tillbaka i Paris. Vi kunde inte halla oss borta. Vi gav t o m upp Kroatien for denna fantastiska stad som vi inte kande os fardiga med. Sa nu sitter vi pa ett internetcafe vid centre de pompidou och ikvall ska Maria ta oss ut pa housebat.
Som lite extramaterial tankte vi bjuda pa en lista som vi skrev pa taget idag. Unedited version.

87 SAKER SOM VI TYCKER MYCKET OM:

Frankrike, Bocker, Hotellfrukostar, Tag, Johnny Depp, Knackebrod, Rosevin, Pampiga byggnader, Barn, Vara familjer jattemycket, Varandra, Vara Ipods, Rainbow Gelati, Korsord, Nya europeiska vanner, att fa langta hem men samtidigt inte, Laga mat, Italienska hus som matchar naturen, medelhavstomater, minibarer, Pimp my Ride, Kandisskvaller, Tagstationer, Vykort, Solrosfalt, Varmt regn, Hoga berg, Klart vatten, Drinkar och snacks, Prata engelska, Prata franska, Ost&vin, Asics, Marias Adidas-Tshirt (som vi har kopt), Kopa presenter, Museum, Broar, Tradet pa Miromuseet, X-Zibit, Swatch, Drunken shopping, Stora fonster, Sitta pa parkbankar och leka pensionarer, Sephora, Tjuvlyssna pa samtal, Jazz, Napoleon&Pedro, Att barnen pa dagis tycker att vi ar de roligaste froknarna, Cykla, Att nar vi kommer hem kommer vi ha tillgang till allt och alla som vi saknar, Ovantade telefonsamtal, Airconditioning, Juicy Jones, Sojamjolk, Jonathan Safran Foer, Martin Kellerman, Internet, Hotell, Je cherche un homme av Eartha Ktt, Att vi nastan ar framme i Paris, Oscar Schell, Le Bar Dix, Snygga bilar, Digitalkameran, Kor som badar, Frascha tagtoaletter med avancerade funktioner, Saker som inte gar sonder, Ansiktsvatten, Att citera filmer, Backgammon och tarning, Den vita baren, Lyxiga shoppingcentrum, Notre Dame, Bartendern i Montmartre med elvistatuering, Le Petit Prins, Seine, Fransyskornas terass i Barcelona, Looney tunes, Bert och Sune, Amerikanska sitcoms, Den allmana slappheten som rader runt medelhavet, Vatten, Fyrverkerier, Flipper, Chevre&Honung, Tradgardar och parker i storstader, Broderna Coen.